یک کره طلای مرصع نشان، از دیگر جذابیتهای موزه جواهرات ملی است. به درس جغرافیا علاقه ندارید؟ این کره را ببینید تا عاشق جغرافیا شوید. گفته میشود این کره متعلق به ناصرالدین شاه بود. در ساخت آن 34 کیلوگرم طلای خالص به کار رفته است.
موزه جواهرات ملی بزرگترین گنجینه دولتی جهان به شمار میرود. یک گنج واقعی! پر از زیورآلات، طلا و جواهر. جایی که کلمه “ارزش و بها” دیگر معنی ندارد. هیچ قیمتی روی این جواهرات بیهمتا نمیتوان گذاشت. گفته میشود جواهرات کوه نور و دریای نور در این موزه قرار دارند. همان جواهراتی که نادرشاه افشار در کشورگشایی خود به هند با خودش به ایران آورد.
ارزش موزه جواهرات ملی به اندازهای است که پشتوانه اقتصاد ایران به شمار میرود. تخت و تاج پادشاهان ایرانی را میتوانید در این موزه ببینید. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید این موزه، یکی از دیدنیهایی است که در همه تورهای ورودی ایران گنجانده میشود. یعنی هر خارجی که به ایران بیاید، بدون تردید از این موزه بازدید میکند.
موزه جواهرات ملی کجاست؟
تهران، میدان امام خمینی، خیابان فردوسی، ساختمان بانک مرکزی، موزه جواهرات ملی. این آدرس دقیق موزه است. نزدیکترین ایستگاه مترو به موزه، ایستگاه میدان فردوسی است. از مترو باید چندصد متر در خیابان فردوسی جنوبی قدم بزنید تا به ساختمان تاریخی بانک ملی برسید. متروی میدان امام خمینی هم به موزه نزدیک است. در نظر داشته باشید موزه هر روز باز نیست. فقط از شنبه تا سه شنبه میتوانید از موزه بازدید کنید. برای ساعت بازدید هم محدودیت دارید. موزه فقط از ساعت 2 تا 4:30 باز است.
در موزه جواهرات ملی چه میگذرد؟
قصد بازدید دارید؟ باید بدانید که موزه با تدابیر شدید امنیتی مراقبت میشود. پس تعجب نکنید اگر موبایل و کیف شما را تحویل میگیرند. باید از سه گیت مخصوص بازرسی رد شوید. بعد از آن خودتان را در گاوصندوقی عظیم میبینید. اینجا همان موزه جواهرات ملی است. جایی که دیوارهای ضد حریق آن به ضخامت یک متر میرسد. موزه در سال 1344 ساخته شده است.
داستانهای زیادی درباره لعل و جواهرات این موزه وجود دارد. چنین به نظر میرسد که جمعآوری این همه طلا و جواهر، الماس و لعل و گوهر، یک شبه انجام نگرفته است. گفته میشود در طول تاریخ افراد زیادی سعی کردند تا جواهرات ارزشمند متعلق به ایران را یکجا جمع کنند. در نهایت همه آنها در گنجینه بانک ملی ایران آرام گرفتند.
تخت پادشاهی، آن هم به شکل سیار!
در این موزه تخت طاووس یا تخت خورشید را میبینید. انواع تاج و نیمتاجهای سلطنتی، خنجرهای مرصع نشان و انگشترهای اشرافی از دیگر دیدنیهای موزه به شمار میروند. یک تخت سلطنتی سیار، هم در موزه نگهدای میشود. گفته میشود این تخت به فتحعلی شاه قاجار تعلق داشت. هنگام شکار و گشت و گذار، تخت سلطنتی را همراه خود میبردند تا قبله عالم روی آن جلوس کنند.
عاشق جغرافیا شوید
یک کره طلای مرصعنشان، از دیگر جذابیتهای موزه است. به درس جغرافیا علاقه ندارید؟ این کره را ببینید تا عاشق جغرافیا شوید. گفته میشود این کره متعلق به ناصرالدین شاه بود. در ساخت آن 34 کیلوگرم طلای خالص به کار رفته است. بیش از 5 هزار تکه الماس، یاقوت، لعل و زمرد رویش گذاشتهاند تا با آن عوارض جغرافیایی و قارهها را نمایش دهند. روی کره، دنبال تهران بگردید. جواهری که روی تهران گذاشتهاند “اورنگ زیب” نام دارد. کوه دماوند را هم با یک یاقوت درشت مجلسی نشانگذاری کردهاند.
دریای نور همینجا است
جواهر معروف دریای نور را هم میتوانید در موزه ببینید. چه افسانهها که درباره آن گفتهاند! جواهر دریای نور صورتی رنگ است. روزگاری روی بازوبند پادشاهی شاهان ایرانی قرار داشت. وقتی بازوبند از مد افتاد، روی تاج قرارش دادند. البته حقیقت هیچ کدام از این داستانها به صورت کامل بر ما مشخص نیست. شیرینیاش هم به همین خیالپردازیهای جذاب و روایات داستانی است.
نکات مهم هنگام بازدید از موزه جواهرات ملی
اجازه عکاسی چه با سهپایه و چه بدون آن، ندارید. این موزه برای بزرگسالان است. یعنی به زیر 12 سالهها اجازه بازدید نمیدهند. مثل همه موزههای دنیا، خوردن و آشامیدن در موزه ممنوع است.
همچنین بخوانید:
- ۹۸/۰۳/۰۸